Toerisme lokaal


Lokaal F006 :

Welkom in het Toerisme lokaal.
Ons lokaal is opgesplitst in 3 deeltjes, door deze indeling kan er heel gemakkelijk gewisseld worden tussen theorielessen en het praktijkgedeelte: de reiswinkel, een computerhoekje en het studie/lesgedeelte.
Reizigers hebben de dag van vandaag specifieke behoeften. In het toerisme lokaal leer je hoe je een op maat gemaakte reis kan ontwikkelen. Naast de productkennis is een persoonlijke aanpak zeer belangrijk.
We leren je kennis maken met het toeristisch product aan de hand van verschillende tools waaronder onze reiswinkel, reisgidsen, ervaringen op het werkveld,… Verder gaan we onderzoeken hoe deze sterk groeiende economische sector in elkaar zit en welke mogelijkheden de wereld voor ons in petto heeft.

Activiteiten van Toerisme :

In onze sector staan beleving en ervaring centraal, iets dat we zeker willen meegeven aan de leerlingen die kiezen voor deze studierichting.

In het vijfde jaar toerisme maken we een eerste kennis met het werkveld door bezoeken te brengen aan de belangrijkste spelers op de toeristische markt waaronder vakantiebeurzen, stedelijke diensten voor toerisme, reisbureaus en de kantoren van Toerisme Vlaanderen. Als excursie werken onze leerlingen zelf het programma uit.

In het zesde jaar toerisme kunnen de leerlingen kiezen tussen een binnen- of buitenlandse stage. Tijdens de geïntegreerde theorie- en praktijklessen worden de leerlingen intensief klaargestoomd voor hun eerste professionele ervaring. Sinds kort heeft onze school een eigen GO! Exploring Camping Holidays project opgestart dat valt onder Erasmus+. Onze leerlingen krijgen zo de kans om aan de slag te gaan op een camping in Frankrijk na een uitgebreid voorbereidingstraject, wat op zich al een unieke leerervaring is.

Tijdens de lessen toeristische organisatie en bestemmingen organiseren de zesdejaars onder begeleiding van hun leerkracht een meerdaagse buitenlandse reis, die ze dan in de praktijk mogen uitvoeren. Dit om hen net dat extra duwtje in de rug te geven naar hun verdere toekomst toe.

Scroll naar boven